There are no breaking news at the moment

Vapaa-ajan matkailu on maailmanlaajuisesti ala, jossa pyörii valtavia summia rahoja. Matkailusta on tullut suosittu harrastus ympäri maailmaa, joten matkailijamäärät ovatkin jatkuvasti valtavassa kasvussa. Suomessa matkailuala työllistää välillisesti ja suoraan kymmeniä tuhansia suomalaisia. Matkailuala on myös monen nuoren haaveena, koska alalla pääsee työskentelemään mielenkiintoisten tehtävien parissa ja koko ala on hyvin kansainvälinen. Matkailuala on perinteisesti sisältänyt huomattavan määrän glamouria ja sen imago on hyvä. Alalla pääsee jatkuvasti opettelemaan uusia asioita, sillä alan trendit vaihtuvat nopeasti ja usein.

Monet luulevat, että matkailualalla työskentely tarkoittaa yhtä kuin matkatoimistossa työskentelyä. Todellisuudessa vain ani harvat matkailualaa opiskelevista työllistyy varsinaisiin matkatoimistoihin. Tämä johtuu osittain myös siitä, että perinteisten matkatoimistojen rooli on vähentynyt matkailussa, sillä iso osa lomalle lähtijöistä ostaa lomamatkat itsenäisesti eikä toimiston kautta. Omatoimimatkailu on erityisen suosittua suomalaisten matkailijoiden keskuudessa. Matkailualalta valmistuneet valmistuvat hyvin erilaisiin tehtäviin, eikä nykypäivänä enää kahta samanlaista urapolkua ole.

Työtilanne on hyvä matkailualalla

Matkailun ja turismin opiskelu tällä hetkellä erittäin järkevää, jo pelkästään työtilanteen takia. Alalla on valtava määrä avoimia työpaikkoja. Riippumatta mihin työtehtävään matkailualalla työllistyy, ovat kaikkien näiden luone aina palveluammatti. Näin ollen asiakaspalvelutaidot ovat erittäin arvostettu ominaisuus matkailualan työntekijässä. Tämä johtuu siitä, että asiantuntevat matkailualan spesialistit ovat aina onnistuneiden liikematkojen, lomien ja erilaisten tapahtumien takana.

Matkailualalla vaaditaan jatkuvaa kehittymistä, sillä alakin muuttuu nopeasti. Työ on myös haastavaa, sillä asiakkaiden palaute on usein välitöntä. Toisaalta työssä onnistuminen näkyy onnellisissa asiakkaissa. Matkoilta odotetaan paljon ja matkailualan ammattilainen pääsee osallistumaan unohtumattomien muistojen ja elämysten luomisessa.

Matkailun alaa voi opiskella monissa eri oppilaitoksissa ympäri Suomen. Opetus on Suomessa perinteisesti erittäin korkealaatuista. Riippuen tutkinnosta saattavat opinnot kestää useammankin vuoden. Matkailualalta valmistuneet tietävät, että oppiminen ei kuitenkaan pääty siihen, kun koulusta valmistuu vaan koulutus antaa ainoastaan perustaidot työllistymisessä alalla. Matkailualan ammattilaiseksi oppii vuosi vuodelta työn kautta, joka mahdollistaa mitä erilaisimpia kokemusten kokemisen. Matkailuala sopii työtäpelkäämättömälle ja nälkäiselle ihmiselle, joka nauttii vaihtuvista työtehtävistä ja erilaisten ihmisten kohtaamisesta.